loading
close
Loading.. new window reload
Psychologen Oud Zuid

Behandeling voor milde en matige psychische klachten

Psychologen

Merith-Cohen-de-Lara.JPG

drs. M.C. Cohen de Lara, Merith (1972)

Sinds 2009 werk ik als vrijgevestigde gz-psycholoog in een eigen praktijk in Amsterdam. Daarvoor heb ik een aantal jaren gewerkt in ggz-instellingen en in een psychologenpraktijk in Purmerend. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van zwangeren en pas bevallen vrouwen met psychische problemen. Hiervoor werk ik nauw samen met gynaecologen en verloskundigen. Voor meer informatie over dit specialisme verwijs ik naar de website www.psychezwangerschap.nl. Naast dit specialisme behandel ik alle voorkomende lichte tot matige psychische problemen. Hiervoor werk ik met verschillende behandelmethoden waaronder EMDR, cognitieve gedragstherapie en inzichtgevende gespreksvoering. Mijn speciale interesse gaat, naast de gangbare psychologie theoriën, uit naar de invloed van de huidige samenleving en de nieuwe media op het welzijn en functioneren van mensen.

 

Registraties:  BIG, NVVP, LVE en VEN (Vereniging EMDR Nederland), EMDR pratitioner

Emailadres:   merith@psychologenoudzuid.nl 

Website:        www.psychologenoudzuid.nl, www.psychezwangerschap.nl

Telefoon:       06-10648373

Werkdagen:   maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Contracten:    Multizorg en Zilveren Kruis

Privacyverklaring (.pdf, opent op nieuw tabblad)

Foto-SPEL.jpg

Dhr. Drs. C.A.M. Kuppens (Cor), 1959

Ik werk ruim 15 jaar als eerstelijnspsycholoog in een grote groepspraktijk in Amersfoort. Daarvoor werkte ik een aantal jaren als gedragstherapeut in psychiatrische poliklinieken en als psycholoog-seksuoloog bij de Rutgersstichting. Vanaf mei 2013 werk ik twee dagen per week als eerstelijnspsycholoog in mijn praktijk in Amsterdam. Als psycholoog kan ik hulp bieden bij angstklachten, stress- en spanningsklachten, somberheid, verlegenheid en onzekerheid, dwanghandelingen en dwanggedachten, onverwerkte traumatische gebeurtenissen, moeite met beheersen van boosheid, uitstelgedrag. Ik heb ook ruime ervaring met relatieproblemen en met problemen op het gebied van seksualiteit en seksuele voorkeuren. Ook met levensfaseproblemen, angst voor de dood en eenzaamheidsproblemen kunt u bij mij terecht. Ik heb behalve psychologie ook theologie en filosofie gestudeerd. In mijn manier van werken staan laagdrempeligheid, persoonlijke aandacht, betrokken professionaliteit en resultaatgerichtheid voorop. Ik ga uit van uw hulpvraag en pas in overleg met u de behandelmethode daarop aan. Dat kan (cognitieve) gedragstherapie of EMDR zijn, of een aantal inzichtgevende gesprekken of partnerrelatietherapie.

 

Registraties: GZ-psycholoog BIG, Eerstelijnspsycholoog NIP, lid van de LVE

Email-adres: kuppens080@hetnet.nl of cor@psychologenoudzuid.nl

Website: www.psychologenpraktijkkuppens.nl (aanmelden kan via de website of via telefoon)

Telefoon: 020-6862660 of 06-40311756 (boodschap inspreken)

Werkdagen: woensdag en vrijdag

Contracten: alle zorgkostenverzekeraars

Talen: Nederlands, Engels, Duits, Russisch (Я говорю по-русски)

 

IMG-5923-b_1.jpg

Mw. C.H.A. Koele, Carine (1975) 

Big- geregistreerd gz-psycholoog en cognitief gedragstherapeut.

Werkervaring: Vanaf 2002 ben ik werkzaam als psycholoog en heb bij diverse GGZ instellingen gewerkt waardoor ik ervaring heb op veel verschillende gebieden (depressie, identiteitsvragen, laag zelfbeeld,  lichamelijke klachten, burn-out problematiek). Sinds 2013 werk ik in Amsterdam als vrijgevestigd psycholoog in mijn eigen praktijk en daarnaast werk ik nog drie dagen als gz-psycholoog op een afdeling voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek, trauma en eetstoornissen. Ik heb me gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie, schematherapie en de behandeling van trauma (EMDR). Sinds begin 2013 ben ik me tevens aan het verdiepen in de behandeling van psychische klachten tijdens en na de zwangerschap. Wat me aanspreekt in mijn vak is de diversiteit aan mensen, persoonlijkheden en mogelijkheden.

 

Lidmaatschap: VGCT en NVGzP

Emailadres: carine@psychologenoudzuid.nl/ info@psychologiepraktijkkoele.nl

Website: www.psychologiepraktijkkoele.nl

Tel: 06 2489 7636 (dit is een nieuw nummer per 14 juli 2018)

Werkdagen: Nieuw per 17 juli 2018:
ma
Cornelis Anthoniszstraat 28 hs 1071 VV  Amsterdam
di | do middag en avond | vr
Brede Kerkepad 15 1023 BH Amsterdam
Zomervakantie 2018: van 20 juli t/m 11 augustus 

Talen: Engels en Nederlands

Contracten: alle zorgverzekeraars

Privacyverklaring (.pdf, opent op een nieuw tabblad)

FFFFFF-1.png

Mw. drs. E.P. van Ormondt, Eva (1971)

Ik werk sinds 1998 als vrijgevestigde GZ-psycholoog in Eerstelijnspraktijken. Tien jaar geleden ben ik de opleiding van systeemtherapeut (gezins- en relatietherapeut) gaan volgen en ben mij daardoor meer gaan focussen op gezinsproblematiek waaronder scheidingstrauma’s van kinderen en volwassenen, relatieproblemen en intergenerationele- en levensfaseproblematiek. Sinds 2008 werk ik in mijn eigen praktijk Kwadrant in Zaandam samen met drie collega’s. We hebben ons  gespecialiseerd in het werken met gezinnen met psychische en in traumabehandeling. Mijn behandelmethoden zijn gebaseerd op een systemisch en gedragscognitief kader waarbij ik gebruik maak van onder andere EMDR. Ik heb mij verder gespecialiseerd in de behandeling van zwangere en pas bevallen vrouwen, omdat in deze levensfase het fundament wordt gevormd voor een gezin.

Naast mijn werk als behandelend psycholoog geef ik supervisie en les aan beginnend psychologen en pedagogen.

 

Registraties: GZ-psycholoog (BIG), Eerstelijnspsycholoog (NIP), Systeemtherapeut (NVRG), EMDR- therapeut (VEN).   

Emailadres: eva@psychezwangerschap.nl

Website: www.psychologenoudzuid.nl, www.psychezwangerschap.nl

Telefoon: 06-30065219

Werkdagen: maandag en dinsdag

Contracten: alle zorgverzekeraars 

Marion-stronks.jpg

Mw. M. Stronks

Ik ben werkzaam als Gz-psycholoog Orthopedagoog en EMDR-therapeut. In 2014 ben ik mijn eigen psychologenpraktijk begonnen in de Generalistische Basis GGZ, Tot februari 2015 was ik werkzaam als orthopedagoog en gz-psycholoog in de gehandicaptenzorg. Daar heb ik veel ervaring opgedaan in ouderbegeleiding. Ik combineer cognitieve gedragstherapie met EMDR.

 

registraties: GZ-psycholoog, EMDR-therapeut

emailadres: marion@marionstronks.nl

telefoon: 06-28917307

website: www.marionstronks.nl, www.psychezwangerschap.nl

Behandeldagen: vanaf 8 mei 2018: dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 13.00 op 's Gravesandeplein 13 huis

Contracten: de Friesland, Zilveren Kruis en VRZ Multizorg

Saskia-Overing.jpg

drs. S.A. Overing-Bots, Saskia (1971)

Saskia Overing-Bots: ik ben sinds 1998 werkzaam als vrijgevestigd GZ-psycholoog en behandel milde en matige klachten in o.m. 

de volgende gebieden; angst-en stress gerelateerde klachten, depressieve klachten, trauma’s, burn-out klachten en zelfwaarderings-problematiek (onzekerheid). 

Ik maak voornamelijk gebruik van cognitieve gedragstherapie, EMDR en inzichtgevende gespreksvoering. Ik heb affiniteit met de positieve psychologie en de Mindfulness-stromingen en gebruik daar elementen uit.

Lidmaatschappen: NIP, LVVP, VEN

Registraties: GZ-psycholoog (BIG), EMDR-therapeut

E-mailadres: saskia@psychezwangerschap.nl

Telefoonnr: 06 1567 3894

Werkdagen: maandag, woensdag en vrijdag.

Contracten: alle zorgkostenverzekeraars behalve VGZ

Talen: Nederlands en Engels

Kwaliteitsstatuut Saskia Overing-Bots

Privacyverklaring (.pdf, opent op nieuw tabblad)